Legfrissebb
weboldal, honlap munkáink

 

 

 

Gyorsan megtudná, mennyibe kerül az Ön igényeinek megfelelő honlap, webáruház készítése? Használja kalkulátorunkat!

 

Webmegoldások | Honlapkészítés ABC | Hogyan dolgozunk? | Honlapkészítés | Webáruház készítés | Keresőoptimalizálás | Honlapkészítés referenciák | Kapcsolat | Sitemap

Copyright © Honlapkészítés Győr, weboldal készítés Győr R-BIS 2009-2019. All rights reserved
Honlap ABC (honlapkészítés, keresőoptimalizálás...) PDF  | Nyomtatás |

Ma már majdnem mindenki tudja, hogy mi az az Internet, Web és mi is az a honlap!

De vajon mi is az a tartalomkezelő rendszer? Mit is jelent a honlapkészítés, keresőoptimalizálás? Miért jó a webáruház, webkatalógus?

Ezen és más kérdések megválaszolására állítottuk össze a honlap ABC-t. Reméljük, segíthetünk Önnek a legkorszerűbb internetes eszközök megismerésében!

Honlapkészítés, weboldal készítés
A honlapkészítés alatt mindazon tevékenységek összességét értjük, amelynek során az Ön elképzeléseinek, igényeinek megfelelő internetes megjelenés, jelenlét elkészül. A honlapkészítés az alkalmazások fejlesztéséhez hasonlóan egyfajta szoftverfejlesztési folyamat, ugyanakkor az arculat kialakításához a grafikussal, webdesignerrel történő szoros együttműködés is szükséges. Fontos továbbá a célközönség elvárásainak felmérése is, hogy az elkészülő honlap mindenben megfeleljen az Ön vállalkozása által megcélzott piacnak.

Tartalomkezelő rendszer
A honlapkészítés során általunk alkalmazott, népszerű tartalomkezelő rendszer (vagy Content Management System, CMS) egyik legfőbb előnye, hogy segítségével a honlap tartalma egy könnyen kezelhető, webes felületen a tulajdonos által, sajátkezűleg is igény szerint módosítható.

A rendszer a változtatások egyszerű és gyors elvégzésére nyújt lehetőséget, amelyekhez más esetben a fejlesztők segítsége szükségeltetne.
Így megváltoztatható az oldalak szövege, a képek, a webáruház termékei, a hírek stb. Mindezt, a megfelelő jogosultság birtokában maga a tulajdonos vagy egy megbízottja/alkalmazottja teheti meg.

A tartalomkezelő rendszer tág lehetőségeket biztosít továbbá a honlap külsejének egyszerű átszabására, ill. új komponensek, pl. webáruház telepítésére, bővítésre.
Ezzel a módszerrel a honlap fenntartása során jelentős költség takarítható meg, miközben a weboldal tartalma minden korábbinál rugalmasabban változtatható.

Keresőoptimalizálás
Manapság az információszerzés legfontosabb eszközeinek az internetes keresők (pl. a Google) számítanak.
Gyakran tapasztalhatjuk azonban, hogy hiába a weboldal, a vállalkozás stratégiai területeire, szolgáltatására vagy termékére keresve csak a sokadik lapon, több századik találatként kínálja fel azt a kereső. Ott, ahová a lehetséges partnerek már szinte biztosan nem jutnak el, hiszen legtöbbször csak az első néhány találat közül válogatnak.

Ezen a területen segít az ún. keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, SEO), vagy Google optimalizálás amely a honlap megfelelő technikai, tartalmi és strukturális módosításaival, ill. az oldal Interneten való ismertségének növelésével képes előre sorolni weboldalát, a releváns találatok közé.

Keresőoptimalizálás alatt értendő az oldal legfontosabb témáit jelölő kulcsszavak beállításai, a megfelelő metaadatok megadása. Ide tartoznak továbbá a beszédes webcímek (más néven keresőbarát URL-ek), a tartalom optimalizálása, továbbá regisztráció minél több katalógusoldalra (az ún. linképítés).

Webáruház készítés
Tovább a cikkre

Webkatalógus készítés
Tovább a cikkre