Legfrissebb
weboldal, honlap munkáink

 

 

 

Gyorsan megtudná, mennyibe kerül az Ön igényeinek megfelelő honlap, webáruház készítése? Használja kalkulátorunkat!

 

Webmegoldások | Honlapkészítés ABC | Hogyan dolgozunk? | Honlapkészítés | Webáruház készítés | Keresőoptimalizálás | Honlapkészítés referenciák | Kapcsolat | Sitemap

Copyright © Honlapkészítés Győr, weboldal készítés Győr R-BIS 2009-2019. All rights reserved
Keresőoptimalizálás, Google optimalizálás PDF  | Nyomtatás |

keresőoptimalizálás, Google optimalizálásMi is a keresőoptimalizálás?
Manapság a tájékozódás, információszerzés, a partnerek, termékek és szolgáltatások keresésének legfőbb s egyben legegyszerűbb színterei az internetes keresők (pl. a Google) oldalai.

Gyakori tapasztalat azonban, hogy hiába a weboldal, a vállalkozás stratégiai területeire, szolgáltatására vagy termékére keresve csak a sokadik lapon, több századik találatként kínálja fel azt a kereső. Ott, ahová a lehetséges partnerek már szinte biztosan nem jutnak el, hiszen legtöbbször csak az első néhány találat között válogatnak.

Ezen a területen segít az ún. keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, SEO) vagy Google optimalizálás, amely a honlap technikai, tartalmi és strukturális módosításaival, ill. az oldal Interneten való ismertségének növelésével képes előre sorolni weboldalát, a releváns találatok közé.

A keresőoptimalizálás a honlapunkra egyre növekvő mennyiségben új látogatókat szerez a természetes keresőtalálatokban való előkelő helyezéseinken keresztül.

A keresőoptimalizálás vagy Google optimalizálás magában foglal minden olyan tevékenységet, amely a honlap, ill. a tartalomkezelő rendszer keresőkkel kapcsolatos beállításait, viselkedését befolyásolja.

1. Ide tartoznak az oldal legfontosabb témáit jelölő kulcsszavak beállításai, magára a honlapra és minden oldalra külön is, vagy a megfelelő metaadatok megadása.

2. Fontos lépés a keresőoptimalizálás során a tartalom-optimalizálás, a honlap tartalmának, szerkezetének javítása és hozzáigazítása a keresőportálok, pl. a Google, ill. a megcélzott vevőkör igényeihez.

3. A keresőoptimalizálás további eszköze a beszédes webcímek, más néven keresőbarát URL-ek alkalmazása.  A tartalomkezelő rendszer a honlap aloldalait egy saját, belső kódrendszer segítségével címzi és találja meg. Ez, azon felül, hogy ember számára igen nehezen olvasható, a keresőportálok (pl. Google) számára sem ad megfelelő információt a lapok tartalmáról.
A megfelelő alkalmazások és megoldások használatával azonban a honlap címei "beszédessé", ezáltal keresőbaráttá tehetőek.

4. A keresőoptimalizálás egyik leghatékonyabb módszere a linképítés. Célja, hogy minél több és minél relevánsabb oldalról mutasson hivatkozás weboldalra.
Ezáltal egyrészt lényegesen több lehetősége van az Internetet böngésző, lehetséges partnereknek is az Ön weboldala megtalálására, másrészt a keresőportálok (mint pl. a Google) is egyre értékesebbnek tartják a sok bejövő hivatkozással rendelkező oldalt. Ennek egyenes következménye az oldal előbbre sorolása a találati listákban.

Kérjük, tekintse meg
honlapkészítési ajánlatunkat is!

További információkért kérjük, vegye fel velünk a
kapcsolatot!

Keresőoptimalizálás, Google optimalizálás